Să creștem cu bucurie

        Are ca beneficiari 25 de copii cu vârsta între 7-16 ani cu risc de marginalizare socială (instituţionalizaţi, minorităţi etnice, săraci), având ca scop dezvoltrea abilităților de viață socială, dezvoltare personală și profesionlă. În cadrul întâlnirilor au loc ateliere atât educative, recreative, distractive, creative cât şi activităţi specifice deQ autocunoaştere şi dezvoltare personală.

Terapie recreativă

        Se desfășurăm în cadrul  secției clinice RMNB copii, Băile 1 Mai și constă în două tipuri de activităţi recreative cu copiii aflați la tratament în instituție, fără a implica costuri din partea instituției sau a participanților, astfel, prima activitate, cu repeticitate de 3 ori pe săptămânăconstă în ateliere de terapie prin artă, folosind tehnici de creație, pictură, muzică, teatru, ateliere de dezvoltare personală (jocuri și fișe de autocunoaștere), atelier de povești, ateliere STEM.A doua activitate constă într-un eveniment recreativ complex desfășurat pe parcursul unei dimineți de duminică și constă în atelire de creație, animație pentru copii, jocuri corespunzătoare, un spectacol interactiv.

Made with love

        Acest proiect constă în ateliere de creație în cadrul cărora ne propunem să confecționăm diverse obiecte de artă pe care să le valorificăm pentru a putea susține financiar proiectele noastre. Astfel, în lunile ianuarie-februarie am confecționa mărțisoare pe care le-am valorificat pentru susținerea proiectului „Cutia bebelușului”, iar pe viitor ne propunemsă realizăm o colecție de jucării, vom încheia anul cu o colecție de globuri și decorațiuni de Crăciuni.

Prevenirea traficului de persoane

        O primă activitate a avut loc în în seara zilei de 24 februarie 2020, la Studio Act Oradea, s-au adunat peste 60 de persoane pentru a participa evenimentul de teatru forum : „Scrie-ți propria poveste”.

        În prima parte a fost prezentată o scenetă despre o situație de racolare a fetelor pentru prostituție prin metoda loverboy. La finalul scenetei, fiind vorba de teatru forum, spectatorii au avut ocazia să schimbe finalul poveștii, astfel, aceștia au venit cu propuneri sau, unii mai curajoși, au intrat în roluri.

Rolurile inițiale au fost interprepate de tineri și adulți, unii la prima experiență teatrală dar care au vrut să contribuie la schimbarea situației traficului de persoane.

Pentru a se păstra cât mai bine informația, la finalul scenetei s-a reflectat asupra celor văzute pentru a trage o concluzie finală și câteva idei despre cum putem reacționa în astfel de situații.

În a doua parte a fost realizată o prezentare despre metoda loverboy și riscurile care se regăsesc în social media și cel mai important cum putem evita aceste situații.

În încheiere am avut ocazia să ascultăm câteva exemple reale despre cum acționează traficanții.

Organizatorii evenimentului sunt: Asociația Cătunul Verde, asociația Abolishion, AsociațiaCentrulCreștin Betania și Dorcas Aid Romania, partener: People2People România.