Cutia bebelușului

        Venirea unui copil pe lume este o bucurie pentru oricare familie. Pe lângă bucurie poate veni și cu multe griji. Sunt familii și mame singure pentru care venirea copilului pe lume este o adevarată încercare. Apar întrebările: cu ce îl hrănesc, cum îl îngrijesc, cu ce îl îmbrac, unde îl culc? Sunt întrebări firești la care proiectul „Cutia Bebelusului Samas” oferă un răspuns blând: Oferă consiliere în alăptare mamei pentru a oferi cel mai sănătos aliment bebelușului, o învață pe mamă cum să își îngrijeasca puiul, pe lângă acesta, cutia care îi va servi de pat va cuprinde haine pentru bebeluș, produse de igienă pentru mamă și bebe, hăinuțe pentru bebe și alte produse utile. Vrem să aducem și în județul Bihor acest proiect, am întâlnit niște oameni deosebiți la asociația Samas care au acceptat colaborarea. Primii pași au fost făcuți și am reușit să strângem suma de 8000 lei pentru a demara proiectul cât de curând.

Copilărie colorată

    Este un proiect educațional prin care ne propunem să aducem ideea educației timpurii în comunitățile rurale și marginalizate sub forma unor spații unde copiii și părinții pot participa la activiță pentru copii până în 3 ani, aceștia vor avea acces la o bibliotecă cu cărți, jocuri senzoriale și de dezvoltare psihomotrică. În 2020 ne propunem să deschidem 3 astfel de centre. Pentru a strânge materialele și fondurile necesare vom realiza o piesă de teatru pentru copii.

Tabăra "Priteneii naturii"

        Proiectul „Tabăra Prietenii naturii” are ca scop dezvoltarea aptitudinilor de viaţă socială și de comportament de protecție a naturii a copiilor proveniţi din familii defavorizate prin crearea unui program complex de activități de  educație nonformală și educație ecologică folosind tehnici de învățare experiențială și prin aventură.

        În 2020 ne propunem să dezvoltăm un program complex de educație ecologică prin care copiii să conștientizeze necesitatea conviețuirii în armonie cu natura. oferim șansa de a participa la tabără pentru 50 de copii cu vârsta între 7-12 ani din județul Bihor. Tabăra se va organiza în complexul de tabere de la Căsoaia din județul Arad deoarece acest loc oferă Centrul de Educare și Informre în Protecția Mediului (Casa Verde) și la Parcul Tematic de Educație Montană,unice în vestul țării. Pe lângă beneficiile de cazare și masă, complexul este generos în ceea ce privește spațiile destinate activităților, existând spații sufieciente pentru a lucra în echipe și inclusiv un spațiu amenajat pentru organizarea sesiunii de învătare prin aventură. 

        Tabără este structurată pe 6 zile astfel, ziua 1 este pentru activități de cunoaștere, informații logistice și crearea regulilor, următoarele zile conținând activități în natură: jocuri, drumeții, orientare și supraviețuire în natură, ateliere de reciclre și de promovarea unormeșteșuguritradiționale cu valoare culturală bogată și impact redus asupra naturii, activități sportive și recreative în natură, descoperirea speciilor de plante și animae, cunoașterea zonelor și formațiunilor geografice, vizionarea filmului documentar : „România neîmblânzită”, activități libere în care fiecare îi alege ce vrea să facă pe teritoriul taberei având la dispoziție diverse jocuri de societate și de timp liber,de obicei se aleg jocurile de societate și sportive cum ar fi fotbalsau baschet, la finalul zilei  având o activitate specifică taberelor (activity, 1 minut și câștigi, discotecă în aer liber, seară de talente și foc de tabără).