Despre noi

Asociația Cătunul Verde a fost înființată în anul 2018 având la bază experiența membrilor fondatori în dezvoltarea de proiecte de mediu și umanitare pentru principala categorie de beneficiari care sunt copii și tineri instituționalizați sau proveniți din medii defavorizate.

Misiunea asociației este de a oferi ajutor echitabil pentru toții copiii și tinerii, astfel aceștia să devină adulții de care societatea are nevoie. Viziunea asociației se rezumă prin echitate pentru integrare. În concordanță cu viziunea și misiunea, asociația are ca scop îmbunătățirea calității vieții copiilor proveniți din familii și medii defavorizate prin participarea activă a acestora la activitățile asociației, folosind metode de educație nonformală, învățarea prin experiență și prin aventură.

Activitățile propuse au la bază experiența acumultă cu categoria de beneficiari vizată din prisma diverselor activități derulate în trecut, astfel s-a putut face o sondare precisă a nevoilor, pe baza cărora am alcătuit lista de obiective, pentru atingera cărora se va aplica cunoștințele acumulate atât din activitățile efective cât și în urma cursurilor și sesiunilor de pregătire în aceste domenii.

Valorile asociației sunt:

Colaborarea dintre persoane și diverse entități pentru dezvoltarea unei comunități prietenoase care are grijă de cetățenii ei.

Mobilizarea cetățenilor pentru rezolvarea problemelor identificate în comunitate.

Echitate prin oferirea de servicii adaptate nevoilor grupului țintă.

Responsabilitate ecologică în toate activitățile pe care le facem ținând cont de efectul asupra naturii.

Până în prezent, asociația a participat activ la viața comunității și creșterea calității și conștiinței ecologice prin participarea la acțiuni de împădurire iar prin membrii săi, asociația se bucură de o implicare activă de peste 6 ani în ceea ce privește organizarea de evenimente de protecția mediului precum împăduriri, ecologizări, organizări de proteste pașnice pentru atragerea atenției asupra pericolului exploatării aurului la Roșia Montară sau a gazelor de șist, organizare de tabere de cunoașterea și protecția naturii (membrii asociației au organizat până în prezent 6 astfel de tabere), organizarea de ateliere de reciclare creativă.

Activitatea curenta puteti sa o urmariti aici: https://www.facebook.com/catunulverde/